Adventsactie 2023

Wat betekent Advent in onze tijd?
Wat dacht u van volgende vergelijking?
Wie herkent niet het wachten in een aankomsthal op het vliegveld of treinstation?
De verwachte aankomsttijd van uw vliegtuig en trein staat op een groot bord aangegeven. Zowel de reiziger, alsook degene die de reiziger staat op te wachten, kijkt met enige regelmaat op dit bord.

Eenzelfde verwachtingsvolle tijd maken aanstaande ouders, naaste familie en omgeving, door als bekend is dat er een kind op komst is. Hoe dichter u bij het verwachte tijdsstip van de geboorte komt hoe groter de waakzaamheid en vreugdevolle verwachting is.
Zo is de maand december, het begin van een nieuw kerkelijk jaar, met de Advent elk jaar een tijd van waakzaam en verwachtingsvol toe leven naar de (weder-) komst, de geboorte van onze Heer, dat met Kerstmis in tal van gezinnen gevierd wordt.
I.p.v. cadeautjes onder de dennenboom (kunstboom) en alle lichtjes om de duisternis te verlichten wordt een kribbe met stro, een stalletje, in de woonkamer neergezet, gelijk degene die een kind verwacht alles op orde en in gereedheid brengt voor de komst van het nieuwe leven.
Voor Jozef, Maria en het kind was in de herberg te Bethlehem ten tijde van de volkstelling geen plek meer (vol), zodat ze buiten bij de herders en de schapen in het veld maar een onderkomen moesten vinden.  (Ter Apel) 

Niet alleen voor de mensen die wij verwachten is er bij ons plaats, maar ook voor degenen die onverwacht aan de deur staan hebben wij een plaatsje vrij.

Tot ziens in de advent bij een van de maaltijden.
Parochie Maria, Moeder van de Kerk

Privacyverklaring | Website door Trendo